Har jag tillägg för hyrbil via er försäkring?

Ja, i alla nya avtal från 1 mars 2021 ingår hyrbil vid försäkringsärenden/skada via tillägget Stor Bilextra i vår försäkring genom If, om inget annat är avtalat. Tänk på att det är skillnad på försäkringsärenden och exempelvis service, vid service ingår ej hyrbil.

Om du är kund hos oss sedan innan 1 mars 2021 så kontakta oss på antingen info@unifleet.se eller 031 790 01 99 för att se vad som gäller för just dig och din bil.

Med tilläggsförsäkringen Stor Bilextra, som bl a innehåller hyrbil vid skada, får du ersättning med 75 procent av dygns- och kilometerkostnaden av hyrbilskostnaden om bilen skadas och skadan kan ersättas genom försäkringen.

Stor Bilextra innehåller mer än hyrbil. För att läsa mer om tillägget Stor bilextra, klicka på nedan länk:
Tilläggsförsäkringar – För extra skydd | Fleet Försäkring (fleetforsakring.se)

Hur gör jag vid skada?

Hos oss på Unifleet är ditt företags bilar försäkrade av Fleet Försäkring, som är en del av If Skadeförsäkring. Alla skador måste anmälas för att försäkringen ska kunna nyttjas.

Vid skada, anmäld direkt till Fleet Försäkring:

Webb: www.fleetforsakring.se/skada
Telefon: 0770 – 110 225
Mail: fleetskador@if.se

Hur gör jag vid utlandskörning med min bil? – Grönt kort

Grönt Kort är ett bevis på att bilen är försäkrad i Sverige. Grönt Kort är kostnadsfritt och gäller i alla länder som omfattas av Gröna Kortavtalet.

Läs mer om vilka länder som ingår:
Resa utomlands med egen bil – Trafikförsäkringsföreningen (tff.se)

Grönt Kort är helt kostnadsfritt och du beställer det i nedan länk:

Beställ Grönt Kort, Fleet försäkring

Hur når jag försäkringsbolaget för generella funderingar?

I våra FAQ inom försäkringsfrågor finns svaren på de vanligaste funderingarna. Om inte svar på dina frågor finns där kan du kontakta Ifs support för Fleet-försäkringar genom följande kontaktuppgifter:

Telefon: 0770 110 224
Mail: fleetforsakring@if.se
Webbsida: fleetförsäkring.se/unifleet

Hur ser de fullständiga försäkringsvillkoren ut?

Du hittar de fullständiga försäkringsvillkoren hos If i länken nedan:

Fleet Försäkring – Försäkringsvillkor Bil – dec2020

Vad är det för självrisk vid skada?

Självrisknivåerna från If är enligt nedan. När det kommer till försäkring för vagnskador så har nya bilar de första tre åren vagnskadegaranti inkluderat från tillverkaren. Skador på karossen täcks därmed av tillverkaren och självrisken på vagnskadegaranti varierar beroende både på märke samt modell och ligger generellt mellan 7000 – 11 000 kr.

(2021 är prisbasbeloppet, pbb, 47 600 kr)

Trafik                                  10% av pbb*

Stöld                                   10% av pbb**

Glas byte                            5% av pbb

Glas lagning                      200 kr

Brand                                 10% av pbb

Räddning                           5% av pbb

Maskin och elektronik      se nedan

Feltankning                        10% av pbb

Vagnskada                        10% av pbb***

*Ungdomssjälvrisk på 1000 kr tillkommer för förare under 25 år.

**0 kr vid inbrott om bilen är försedd med ett fabriksmonterat larm, 1000 kr om bilen är försedd med ett eftermonterat larm. 0 kr vid stöld av hela bilen om, av Fleet försäkring, godkänd startspärr och/eller godkänt spårningssystem finns.

***Gäller när ingen vagnskadegaranti finns. Om vagnskadegaranti finns så varierar självrisken beroende på märke och modell. Vänligen ta kontakt med din säljare för mer information.

Maskin och elektronik
0 – 4 000 mil                      10% av pbb
4 001 – 7 000 mil              30% av skadekostnaden, minst 10% av pbb
7 001 – 10 000 mil            40% av skadekostnaden, minst 10% av pbb
10 001 – 15 000 mil          50% av skadekostnaden, minst 10% av pbb

Vad ingår i bilförsäkringen?

Din bil hos oss på Unifleet är försäkrad genom If. Nedan försäkringar ingår från och med 1 mars 2021, om inget annat är avtalat. Är du kund hos oss sedan tidigare än 1 mars 2021 så kontakta IF på 0770 110 224 för att se vad som ingår för just dig och din bil.

  • Trafikförsäkring – Detta är ett krav att ha enligt lag. Trafikförsäkringen gäller för personskador, skador på andra fordon och annans egendom på grund av trafikolycka, men inte för skador på den egna bilen. Läs mer om trafikförsäkring
  • Halvförsäkring – I halvförsäkring ingår försäkring för bland annat stöld, brand, bärgning och glasskador. Läs mer om halvförsäkring
  • Helförsäkring & Vagnskadegaranti – Helförsäkring gäller för skador på bilens kaross som kan uppstå exempelvis vid trafikolycka eller om du själv orsakat skadan. Även skador vid skadegörelse, plåt- och lackskador om till exempel ett träd blåser ner på bilen är skador som täcks av Helförsäkringen. Majoriteten av alla nya bilar innehar en treårig Vagnskadegaranti från biltillverkaren som motsvarar försäkring för vagnskador. Oavsett vad som gäller för din bil har du alltid ett kontaktställe genom vårt samarbete med If. Läs mer om helförsäkring
  • Tilläggsförsäkring Stor Bilextra – Med tillägget Stor Bilextra får du ersättning med 75 procent av hyrbilskostnaden och 100 procent av hyrbilskostnaden utomlands i upp till 60 dagar om bilen skadas och skadan kan ersättas genom försäkringen. Du behöver inte betala någon självrisk vid kollision med djur och du betalar aldrig högre självrisk än 1 000 kronor om bilen blir utsatt för uppsåtlig skadegörelse av någon utomstående. Dessutom slipper du betala självrisken på vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin, som handläggs av oss, om du krockar utomlands och motparten är ett känt utlandsregistrerat fordon. ​Vid resa utomlands gäller Stor Bilextra under de första 60 dagarna av resan.

Här kan du läsa en summering om Fleetförsäkringen som ingår via If:

Förköpsinformation – Fleetförsäkring If

Vad innebär försäkringstilläget Stor Bilextra?

Stor Bilextra är en tilläggsförsäkring som ingår i månadskostnaden för alla nya avtal från och med 1 mars 2021 (såvida du som kund inte avtalat något annat).

Stor Bilextra ger dig du ersättning med 75 procent av hyrbilskostnaden och 100 procent av hyrbilskostnaden utomlands i upp till 60 dagar om bilen skadas och skadan kan ersättas genom försäkringen. Vid service eller garantiärenden ingår ej hyrbil.

Utöver detta behöver du inte betala någon självrisk vid kollision med djur och du betalar aldrig högre självrisk än 1 000 kronor om bilen blir utsatt för uppsåtlig skadegörelse av någon utomstående. Dessutom slipper du betala självrisken på vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin, som handläggs av oss, om du krockar utomlands och motparten är ett känt utlandsregistrerat fordon. ​Vid resa utomlands gäller Stor Bilextra under de första 60 dagarna av resan.

Vilket försäkringsbolag använder ni?

Din bil genom Unifleet är försäkrad av If. Detta för att du ska få så professionell hjälp som möjligt, en seriös aktör med gedigen erfarenhet samt snabb och bra support.

För mer information om din försäkring eller göra skadeanmälan använd länken nedan:
If Fleetförsäkring